Mizeria to bardzo popularny dodatek do obiadu, który chyba każdy z nas uwielbia, ale jak przygotować mizerię? Niby prosta, sam przepis na mizerię jest oczywisty, a w każdym domu robiona jest inaczej.
Tym razem by odejść nieco od tradycji, w naszym domu zagościła mizeria z jabłkiem i pomidorem. Bardzo fajne połączenie smakowe, mizeria jest lekko słodka, chrupiąca, soczysta i pyszna! Oczywiście do przepisu na mizerię tradycyjną także chętnie wracam, ale szykuję ją na przemian z mizerią z jabłkiem i pomidorem, którą zaprezentuję Wam w dzisiejszym wpisie.
MIZERIA Z JABŁKIEM I POMIDOREM – PRZEPIS
Składniki
- 2 ogórki świeże
- 8 pomidorków koktajlowych
- 1 jabłko
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Ogórki obieramy i kroimy w cienkie plasterki.
- Jabłko obieramy, dzielimy na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne. Następnie każdą ćwiartkę kroimy w plasterki.
- Pomidorki koktajlowe kroimy w ćwiartki.
- Do miski przekładamy wszystkie składniki, dodajemy jogurt, szczyptę soli oraz pieprzu i mieszamy.