Naleśniki z Porem i Pieczarkami



Naleśniki z porem i pieczarkami

Chyba każdy z nas uwielbia naleśniki. Na pewno w domu każdego z Was co jakiś czas pojawiają się domowe naleśniki, które zazwyczaj podajemy z ulubionym dżemem, serem czy z czekoladą. Naleśniki można podawać w dwóch wersjach, na słodko i na słono. Najczęściej przygotowujemy w swoich domach słodkie naleśniki, które mogą służyć jako posiłek, a także jako deser.

Naleśniki na słono serwujemy zazwyczaj w formie dania obiadowego. Są one nieco sytsze i bardziej treściwe, ponieważ można je nafaszerować mięsem, pieczarkami, kapustą i nie tylko. Tym razem postanowiłam przygotować na obiad naleśniki na słono, a dokładniej naleśniki z porem i pieczarkami.

Naleśniki z porem i pieczarkami to idealny pomysł na smaczny obiad dla całej rodziny. Idealne ciasto na naleśniki z  dodatkiem farszu składającego się z pora, pieczarek, sera żółtego i serka President to bardzo udane połączenie. Naleśniki podsmażone w końcowej fazie na odrobinie masła są bardzo aromatyczne i pachnące a co najważniejsze bardzo smaczne.

W tym wpisie przygotowałam dla Was pyszny przepis na naleśniki z porem i pieczarkami. Bardzo smaczne, a jakie proste w przygotowaniu. Koniecznie musicie spróbować tego przepisu w swoim domu.

PRZEPIS NA NALEŚNIKI Z POREM I PIECZARKAMI



Składniki

CIASTO NA NALEŚNIKI

  • 250 ml mleka
  • 2 jajka
  • 120 ml wody gazowanej
  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżka oleju

FARSZ POROWO-PIECZARKOWY

  • 250 g pieczarek
  • 350 g pora
  • 200 g żółtego sera
  • 3 łyżki twarogu delikatnego „President” ze szczypiorkiem
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  • Składniki na ciasto na naleśniki umieścić w wysokim naczyniu. Zmiksować do uzyskania jednolitej masy.
  • Z przygotowanego ciasta usmażyć naleśniki.
  • Pora umyć i pokroić na półkrążki. Pieczarki również umyć i pokroić w paseczki.
  • Na patelni roztopić odrobinę masła, a na nim udusić pora i pieczarki.
  • Kiedy pieczarki i por będą już uduszone, wyłączyć gaz i dodać 3 łyżki twarogu delikatnego President oraz starty na tarce żółty ser. Całość przyprawić do smaku solą oraz pieprzem.
  • Na każdy naleśnik ułożyć odpowiednią porcję farszu, brzegi naleśników złożyć do środka i zwinąć w rulonik.
  • Następnie na patelni roztopić odrobinę masła i podsmażyć na nim naleśniki z obu stron.




Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.