Parówki faszerowane

parówki faszerowane


Parówki faszerowane to bardzo smaczne danie obiadowe. Są one bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, a smakują naprawdę wyśmienicie. Do ich przygotowania potrzebujemy niewielu składników. Produkty te z pewnością większość z Was posiada w swojej kuchni, a jeśli nie, możecie je zakupić w każdym sklepie.

Do przygotowania parówek faszerowanych potrzebujemy oczywiście parówek, sera żółtego, papryki, ogórków konserwowych oraz czerwonej cebuli. Przepis jest banalnie prosty, ponieważ wystarczy naciąć parówki, pozostałe składniki pokroić i wymieszać, a następnie nafaszerować nimi parówki. Kolejno wstawić do piekarnika i zapiec. Proste prawda? A jakie smaczne!

Parówki faszerowane to idealny pomysł nie tylko na obiad, ale także na kolację czy ciepłą przekąskę, kiedy odwiedzą nas znajomi.

PRZEPIS NA PARÓWKI FASZEROWANE



Składniki

  •  5 parówek
  • 1/3 czerwonej papryki
  • 1 mała cebula czerwona
  • 4 ogórki konserwowe
  • 100 g żółtego sera
  • pęczek szczypiorku

Wykonanie

  • Paprykę oraz ogórki kroimy w kosteczkę.
  • Czerwoną cebulę obieramy i również kroimy w drobną kosteczkę.
  • Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  • Wszystkie składniki umieszczamy w misce i mieszamy.
  • Następnie każdą parówkę nacinamy wzdłuż, tworząc tak zwaną kieszonkę, którą wypełniamy przygotowanym farszem. 
  • Kolejno parówki umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 minut. 
  • Gotowe danie posypujemy szczypiorkiem i serwujemy z ketchupem lub ulubionym sosem.


parówki faszerowane - przepis
przepis na parówki faszerowane




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

2 × 5 =