Parówki faszerowane to bardzo smaczne danie obiadowe. Są one bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, a smakują naprawdę wyśmienicie. Do ich przygotowania potrzebujemy niewielu składników. Produkty te z pewnością większość z Was posiada w swojej kuchni, a jeśli nie, możecie je zakupić w każdym sklepie.
Do przygotowania parówek faszerowanych potrzebujemy oczywiście parówek, sera żółtego, papryki, ogórków konserwowych oraz czerwonej cebuli. Przepis jest banalnie prosty, ponieważ wystarczy naciąć parówki, pozostałe składniki pokroić i wymieszać, a następnie nafaszerować nimi parówki. Kolejno wstawić do piekarnika i zapiec. Proste prawda? A jakie smaczne!
Parówki faszerowane to idealny pomysł nie tylko na obiad, ale także na kolację czy ciepłą przekąskę, kiedy odwiedzą nas znajomi.
PRZEPIS NA PARÓWKI FASZEROWANE
Składniki
- 5 parówek
- 1/3 czerwonej papryki
- 1 mała cebula czerwona
- 4 ogórki konserwowe
- 100 g żółtego sera
- pęczek szczypiorku
Wykonanie
- Paprykę oraz ogórki kroimy w kosteczkę.
- Czerwoną cebulę obieramy i również kroimy w drobną kosteczkę.
- Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach.
- Wszystkie składniki umieszczamy w misce i mieszamy.
- Następnie każdą parówkę nacinamy wzdłuż, tworząc tak zwaną kieszonkę, którą wypełniamy przygotowanym farszem.
- Kolejno parówki umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 minut.
- Gotowe danie posypujemy szczypiorkiem i serwujemy z ketchupem lub ulubionym sosem.