Pasta kanapkowa w 5 minut

Pasta kanapkowa w 5 minut

Pasty kanapkowe to fajne urozmaicenie śniadania czy kolacji. Świetnie sprawdzą się także jako przekąska na domowych imprezach. Taką pastę można zaserwować na bagietce, tostach czy nawet na krakersach.



Pasta kanapkowa, którą Wam dzisiaj zaprezentuję, jest bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu. Do jej wykonania potrzebujemy kilku podstawowych składników, które większość z Was posiada w swojej kuchni. Całą pastę można przygotować w 5 minut. Wystarczy pokroić ogórki konserwowe i cebulę, a następnie wymieszać je z serem, majonezem i jogurtem naturalnym.

Pasta kanapkowa w 5 minut to jedna z moich ulubionych past, którą Wam serdecznie polecam. Zapraszam także do wypróbowania innych przepisów na pasty kanapkowe, które znajdziecie na blogu:

PASTA KANAPKOWA W 5 MINUT – PRZEPIS

Składniki

  • 300 g twarogu
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 ogórki konserwowe
  • sól
  • pieprz
  • garść posiekanego szczypiorku


Wykonanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.
  • Ogórki konserwowe również kroimy w kostkę.
  • Do miski przekładamy twaróg, dodajemy posiekaną cebulę, ogórki, majonez, jogurt naturalny oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem, oraz posypujemy posiekanym szczypiorkiem, mieszamy.
  • Podajemy ze świeżym pieczywem.


Pasta kanapkowa z ogórkiem konserwowym
Pasta kanapkowa z serem


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

6 + 3 =