Pasta z szynki konserwowej

Pasta z szynki konserwowej

Pasta z szynki to jeden z moich ulubionych pomysłów na śniadaniową pastę kanapkową. Ekspresowa w przygotowaniu i niezwykle aromatyczna w smaku. Do tego pożywna i sycąca. W połączeniu ze świeżym pieczywem smakuje naprawdę obłędnie.



Przepis na pastę z szynki jest dziecinnie prosty. Pasta składa się z 3 głównych składników, które z pewnością każdy znajdzie w swojej lodówce. Do tego przyprawy, sos i pyszna pasta na kanapki gotowa. Polecam przygotować to pyszne smarowidło przy najbliższej okazji, aby urozmaicić nieco śniadanie.

PASTA Z SZYNKI PRZEPIS

Składniki

  • 150 g szynki konserwowej w kawałku
  • 200 g żółtego sera w kawałku
  • 5 jajek
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki majonezu


Przygotowanie

  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce.
  • Ser żółty oraz szynkę również ścieramy na tarce.
  • Składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, sól oraz pieprz.
  • Dokładnie całość mieszamy do połączenia składników i podajemy na pieczywie.
pasta kanapkowa z szynką
przepis na pastę z szynki


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

dwa × 1 =