Sałatka grillowa

Sałatka grillowa

Uniwersalna i kolorowa sałatka grillowa, którą polecam każdemu. Jestem pewna, że Wam posmakuje! W naszym domu znika w mgnieniu oka, każdy ją chwali. Sałatka grillowa idealnie pasuje do dań grillowych i nie tylko. W połączeniu z wypieczoną kiełbaską czy karkówką to prawdziwy raj dla podniebienia.



Do przygotowania sałatki grillowej potrzeba kilku składników, które z pewnością zakupicie w każdym sklepie. Samą sałatkę robi się bardzo szybko i sprawnie. Gorąco zachęcam Was do wypróbowania przepisu, bo naprawdę warto.

SAŁATKA GRILLOWA – PRZEPIS

Składniki

  • 1 główka sałaty masłowej
  • 2 ogórki gruntowe
  • pęczek szczypiorku
  • 10 pomidorków cherry
  • 1 cebula czerwona
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 100 g sera sałatkowego
  • 2 łyżki śmietany 
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól
  • pieprz


Wykonanie

  • Sałatę masłową myjemy w zimnej wodzie, osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Następnie każdy z liści rwiemy na mniejsze kawałki.
  • Ogórki obieramy i kroimy w plastry. Pomidorki cherry przekrawamy na połówki/ćwiartki. 
  • Cebulę czerwoną obieramy i kroimy w piórka. 
  • Szczypiorek drobno siekamy. 
  • Kukurydzę odsączamy z zalewy. 
  • Ser sałatkowy kroimy w kosteczkę. 
  • Jogurt naturalny mieszamy ze śmietaną, cukrem, sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. 
  • Do miski przekładamy wszystkie składniki i delikatnie mieszamy. 


Sałatka grillowa
Sałatka grillowa


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.7 / 5. Oddanych głosów: 20

Dodaj komentarz

osiemnaście − 12 =