Rogaliki z szynką i serem

Rogaliki z szynką i serem

Szybkie przekąski to jedne z najczęściej wyszukiwanych przystawek w internecie. W dzisiejszych czasach większość z nas ma zaplanowany dzień co do minuty, a szukając przepisów lubi stawiać na prostotę i szybkość wykonania.



Rogaliki z szynką i serem to fenomenalna przekąska, którą można przygotować w ekspresowym tempie. Wystarczy zaledwie 4 podstawowe składniki! Są bardzo smaczne, łatwe i szybkie do zrobienia i idealnie sprawdzą się na każdą okazję. Zapraszam na przepis!

PRZEPIS NA ROGALIKI Z SZYNKĄ I SEREM

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 12 plastrów ulubionej szynki
  • 12 plastrów żółtego sera
  • ketchup
  • 1 roztrzepane jajko
  • czarnuszka do posypania


Wykonanie

  • Ciasto francuskie dzielimy na pół, wzdłuż dłuższego boku. Następnie otrzymane części dzielimy na małe trójkąty (takie jak na rogaliki).
  • Każdy z trójkątów smarujemy ketchupem, a następnie nakładamy na niego plaster sera oraz szynki.
  • Całość zwijamy w rogaliki i przekładamy na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez 15 minut.


Rogaliki z szynką i serem
Rogaliki z szynką i serem
Rogaliki z szynką i serem


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 3 / 5. Oddanych głosów: 3

Dodaj komentarz

dziesięć − 10 =