Pyszne i mega soczyste roladki z kurczaka z nadzieniem pieczarkowym to idealny pomysł na smaczny obiad. Roladki są naprawdę pyszne, a to wszystko dzięki odpowiednio dobranym dodatkom, którymi są pieczarki, marchewka, kukurydza i oczywiście ser żółty.
Roladki z kurczaka to idealny pomysł na obiad, w którym główną rolę odgrywa soczyste i delikatne mięso z kurczaka. Możemy je serwować z dodatkiem tradycyjnych ziemniaków, z ryżem czy kaszą. Nie możecie także zapomnieć o surówce, bez której nie wyobrażam sobie drugiego dania. Polecam Wam surówkę z białej kapusty z przepisu: SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY
Zapraszam serdecznie do zapoznania się z moim przepisem na pyszne roladki z kurczaka, które będą idealną alternatywą dla tradycyjnych schabowych.
PRZEPIS NA ROLADKI Z KURCZAKA
Składniki
- 500 g fileta z kurczaka
- 200 g pieczarek
- 1 mała cebula
- 1 marchewka
- 100 g kukurydzy
- 4 plastry sera żółtego
Przygotowanie
- Filety z kurczaka myjemy, oczyszczamy i dzielimy na 4 kawałki. Najlepiej zrobić to z podwójnego fileta, każdego z nich przeciąć wzdłuż na pół. Następnie delikatnie rozbić na kotleciki.
- Każdy kotlecik przyprawiamy z obu stron przyprawą do kurczaka, solą oraz pieprzem.
- Pieczarki myjemy i kroimy w kosteczkę, cebulę obieramy i również kroimy w drobną kostkę.
- Pieczarki i cebulę dusimy na odrobinie masła.
- Marchewkę obieramy i kroimy w słupki.
- Na każdy płat mięsa kładziemy plaster sera, następnie porcję uduszonych pieczarek, kilka kawałków marchewki i odrobinę kukurydzy. Następnie zawijamy na roladki.
- Gotowe roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy pietruszką i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 40 minut. Grzanie góra-dół.
- Upieczone roladki możemy podawać z ulubionym sosem, lub solo.
A tak prezentują się po upieczeniu. Smacznego!