Roladki z tortilli w chipsach

Roladki z tortilli to obowiązkowa przekąska na każdej imprezie. Każdy chętnie je zajada i to właśnie one najszybciej znikają z talerzy. 



Tradycyjne roladki z tortilli z szynką i serem smakują super. Ale postanowiłam je nieco udoskonalić i przygotowałam roladki z tortilli w chipsach. Brzmi ciekawie prawda? A jak smakuje!

Roladki z tortilli panierowane w chipsach smakują wyjątkowo. Po ich przygotowaniu sami się przekonacie, że zrobią furorę na każdej domowej imprezie. Są super smaczne, fajnie prezentują się na stole a co najważniejsze, można je przygotować w bardzo łatwy sposób. Wszystko dokładnie Wam opisałam poniżej, zapraszam!

PRZEPIS NA ROLADKI Z TORTILLI W CHIPSACH

Składniki

  • 2 tortille
  • 6 plastrów szynki
  • 6 plastrów żółtego sera
  • 1 serek śmietankowy typu Almette
  • 4 liście sałaty lodowej
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 2 garści chipsów paprykowych


Wykonanie

  • Tortille rozkładamy na blacie i smarujemy serkiem śmietankowym. Połowę serka zostawiamy na później.
  • Na posmarowanych tortillach układamy sałatkę, szynkę, ser oraz pokrojoną w słupki paprykę. Następnie ciasno zwijamy w rulonik, zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do lodówki na 30 minut. 
  • Po upływie czasu tortille rozwijamy z folii i smarujemy serkiem. 
  • Chipsy kruszymy i obtaczamy w nich posmarowane serkiem tortille. Następnie kroimy na roladki. 




Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.