Sernik Bez Spodu z Mlekiem w Proszku



Zapewne wiecie, że ubóstwiam serniki i wszystko, co jest z dodatkiem sera. Mogłabym je piec i jeść w nieskończoność. Mój ulubiony sernik to sernik bez spodu. Gości on w moim domu bardzo często, jednak co jakiś czas urozmaicam przepis, aby smakował on nieco inaczej. Tym razem zagościł u mnie sernik bez spodu z mlekiem w proszku.

Każda pora jest odpowiednia na przygotowanie pysznego i puszystego sernika. Taki wypiek to idealny dodatek do kawki, który z pewnością umili Wam popołudnie.

Tym razem zaprezentuję Wam pyszny przepis na sernik z mlekiem w proszku. Jest on bardzo puszysty i delikatny niczym chmurka.

Domowy sernik z dodatkiem mleka w proszku wręcz rozpływa się w ustach. W moim domu cieszy się ogromną popularnością, wiele osób brało ode mnie przepis, ponieważ bardzo im smakował. Mam nadzieję, że zachwyci także Wasze podniebienia.



PRZEPIS NA SERNIK Z MLEKIEM W PROSZKU

Składniki:

*przepis na blaszkę 25×25 cm

  • ser z wiaderka – 1kg 
  • mleka w proszku – 160 g
  • śmietanka kremówka 30 % – 100 ml
  • jajka – 5 sztuk 
  • cukier puder – 150 g
  • budyń waniliowy bez cukru – 2 sztuki tj. 70g
  • masło – 100 g

Przygotowanie

  • Podgrzej śmietankę kremówkę razem masłem. Gdy masło się rozpuści zdejmij z palnika. 
  • Ser, mleko w proszku, cukier puder, budyń, jajka umieść w misce. Gdy masło i śmietanka ostygną, przelej je do miski. Zmiksuj na gładką masę.
  • Formę wyściel papierem do pieczenia, boki natłuścić dowolnym tłuszczem. Wylej masę serową do formy.
  • Piecz w nagrzanym  piekarniku do 180 stopni przez 60 minut. 
  • Po upieczeniu uchyl drzwiczki piekarnika i pozostaw sernik do momentu ostygnięcia. 




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

dwadzieścia − 4 =