Surówka pekińska

Surówka pekińska

Surówka pekińska to pyszny dodatek do obiadu i innych dań. Jej fantastyczny smak i łatwość przygotowania sprawiają, że koniecznie trzeba ją wypróbować.



Przepis na surówkę pekińską jest bardzo prosty i wymaga tylko 3 głównych składników, a dokładnie wspomnianej kapusty pekińskiej, marchewki i cebuli. Całość połączona jest prostym i smacznym sosem na bazie jogurtu i majonezu. Jeśli szukacie pomysłu na dobrą surówkę do mielonych, schabowego czy do kebaba, surówka z kapusty pekińskiej sprawdzi się idealnie jako dodatek do wszystkiego!

SURÓWKA PEKIŃSKA PRZEPIS

Składniki

  • pół główki kapusty pekińskiej
  • 3 marchewki
  • 1 większa cebula
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz


Przygotowanie

1. Kapustę pekińską drobno szatkujemy.

2. Cebulę kroimy w piórka.

3. Marchewki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.

4. Jogurt naturalny łączymy z majonezem.

5. Składniki przekładamy do jednej miski, dodajemy sos i mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.



Surówka pekińska przepis
Pyszna surówka pekińska
Przepis na surówkę pekińską


Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.9 / 5. Oddanych głosów: 674

Dodaj komentarz

dziesięć − dwa =