
Surówka pekińska to pyszny dodatek do obiadu i innych dań. Jej fantastyczny smak i łatwość przygotowania sprawiają, że koniecznie trzeba ją wypróbować.
Przepis na surówkę pekińską jest bardzo prosty i wymaga tylko 3 głównych składników, a dokładnie wspomnianej kapusty pekińskiej, marchewki i cebuli. Całość połączona jest prostym i smacznym sosem na bazie jogurtu i majonezu. Jeśli szukacie pomysłu na dobrą surówkę do mielonych, schabowego czy do kebaba, surówka z kapusty pekińskiej sprawdzi się idealnie jako dodatek do wszystkiego!
SURÓWKA PEKIŃSKA PRZEPIS
Składniki
- pół główki kapusty pekińskiej
- 3 marchewki
- 1 większa cebula
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Kapustę pekińską drobno szatkujemy.
2. Cebulę kroimy w piórka.
3. Marchewki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
4. Jogurt naturalny łączymy z majonezem.
5. Składniki przekładamy do jednej miski, dodajemy sos i mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.


