Surówka w 5 Minut



Surówka z kiszonej kapusty to idealny dodatek do każdego obiadu. Taka domowa surówka jest bardzo łatwa w przygotowaniu, dlatego tym bardziej polecam Wam wypróbować ten przepis.

Surówkę z kiszonej kapusty mogłabym jeść na okrągło. Pasuje ona zarówno do dań mięsnych, jak i ryb. W naszym domu gości ona bardzo często, nie bez powodu. Jest bardzo szybka i łatwa w przygotowaniu. Zawsze mam w swojej lodówce woreczek kiszonej kapusty, by móc przygotować z niej surówkę, kiedy najdzie nas na nią ochota.

Serdecznie zapraszam do zapoznania się z przepisem na pyszną surówkę z kiszonej kapusty w mojej wersji. Jestem pewna, że posmakuje każdemu z Was.

PRZEPIS NA SURÓWKĘ Z KISZONEJ KAPUSTY

Składniki

  • 500 g kapusty kiszonej (odciśniętej)
  • 1 jabłko
  • 2 małe marchewki
  • 1/2 cebuli
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka kminku
  • sól, pieprz


Przygotowanie

  • Kapustę odciskamy z nadmiaru wody. Można poszatkować ją na mniejsze kawałki.
  • Jabłko i marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • Cebulkę obieramy i siekamy w drobną kosteczkę.
  • Składniki na surówkę wrzucamy do miski, dodajemy cukier, kminek, oliwę, szczyptę soli oraz pieprzu. Całość mieszamy.
  • Odstawiamy na ok. 30 minut, aby smaki się przeżarły.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

1 komentarz

Dodaj komentarz

pięć × 2 =