Surówka z selera

Surówka z selera to bardzo smaczna surówka do obiadu. Pasuje do każdego dania obiadowego, bez wyjątku. Seler to warzywo, które kojarzy nam się głównie z jednym ze składników rosołu, jednak można go wykorzystać również do przygotowania pysznej surówki do obiadu.



Surówka z selera jest bardzo smaczna i zdrowa. Czas jej przygotowania to dosłownie 10 minut, a składniki niezbędne do jej przygotowania to seler, jabłko, pomarańcza, pietruszka, majonez oraz śmietana. To bardzo proste i ogólnodostępne składniki, które zakupicie w każdym sklepie.

Surówkę z selera można serwować z tradycyjnymi ziemniakami i mięsem, ale również fajnie pasuje do placków ziemniaczanych. Zapraszam do zapoznania się z przepisem, ta surówka z selera jest naprawdę przepyszna!

SURÓWKA Z SELERA – PRZEPIS

Składniki

  • 1 seler korzeniowy ( około 500 g)
  • 1 jabłko
  • 80 ml soku z pomarańczy
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany
  • pęczek pietruszki
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  • Selera oraz jabłko myjemy, obieramy i ścieramy na tarce.
  • Natkę pietruszki siekamy.
  • Do miski przekładamy selera, jabłko, natkę pietruszki, sok z pomarańczy, śmietanę, majonez, szczyptę soli oraz pieprzu. Całość dokładnie mieszamy.




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

2 komentarze

  1. Zachęciłaś mnie, zrobię i to może nawet jutro już. Ale tak jeszcze zapytam: na fotkach w surówce nie ma pęczka pietruszki, prawda? Strasznie mało tej zieleniny 🙂

Dodaj komentarz

3 + 9 =