Pierś z kurczaka po hawajsku

Pierś z kurczaka po hawajsku

Dzisiaj mam dla Was pomysł na pyszne kotlety drobiowe z dodatkiem żółtego sera i ananasa. Tak przygotowana pierś z kurczaka zasmakuje każdemu. Mięso jest miękkie i soczyste, a dodatek ananasa nadaje mu tropikalnego charakteru.



Pierś z kurczaka po hawajsku to świetna alternatywa dla zwykłych kotletów. Idealne na obiad, podane z ziemniakami i ulubioną surówką. Dodatkowo danie wygląda bardzo wykwintnie, a jego ogromną zaletą jest bardzo proste wykonanie. Zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu i życzę smacznego!

PIERŚ Z KURCZAKA PO HAWAJSKU – PRZEPIS

Składniki

  • 4 pojedyncze piersi z kurczaka
  • 4 plastry ananasa z puszki
  • 150 g sera żółtego
  • 4 łyżeczki dżemu porzeczkowego
  • przyprawa do kurczaka
  • papryka słodka w proszku
  • sól
  • pieprz


Przygotowanie

  • Piersi z kurczaka lekko rozbijamy tłuczkiem.
  • Przyprawiamy przyprawą do kurczaka, słodką papryką, solą oraz pieprzem.
  • Przyprawione mięso przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  • Każdy kawałek obsypujemy startym na tarce serem żółtym.
  • Następnie układamy po jednym plastrze ananasa.
  • W środek ananasa łyżeczką nakładamy dżem porzeczkowy.
  • Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 30 minut.


filet z kurczaka po hawajsku

Poniżej dodatkowo znajdziecie krótki filmik, w którym pokazuje krok po kroku jak przygotować pierś z kurczaka po hawajsku.

Jeśli przepis się spodobał, polecam również sprawdzić nasz poprzedni przepis na filet z kurczaka a’la pizza. Danie równie smaczne, efektowne i bardzo łatwe do przygotowania.



Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

19 − 1 =