Pasta jajeczna z makrelą

Domowe pasty kanapkowe to świetny wynalazek a tym samy fenomenalny dodatek do chleba. Ich przygotowanie jest banalnie proste, a smak potrafi zaskoczyć. Tym razem w naszym domu zagościła pyszna pasta jajeczna z makrelą. Rewelacyjnie smakuje ze świeżą bagietką i kakao.



Taka pasta jajeczna z makrelą jest szybka i łatwa do zrobienia. Można ją przygotować w 10 minut, a jej smak jest rewelacyjny. Gorąco zachęcam Was do wypróbowania przepisu, a także polecam Wam inne smaczne pasty kanapkowe, jak na przykład:



PASTA JAJECZNA Z MAKRELĄ – PRZEPIS


Liczba porcji: 2+ | Czas przygotowania: 10 minut | Poziom trudności: Łatwy

Składniki

  • 3 jajka
  • 1 puszka fileta z makreli w sosie pomidorowym
  • 1 mala cebula
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i kroimy w kosteczkę.
  • Cebulę obieramy i siekamy w drobną kostkę. 
  • Do miski przekładamy makrelę, rozdrabniamy ją za pomocą widelca. Dodajemy jajka, cebulę, szczyptę soli oraz pieprzu. Całość mieszamy do połączenia składników. 




Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 2

Dodaj komentarz

4 × jeden =