Sałatka z selerem konserwowym i czerwoną fasolą

Sałatka z selerem konserwowym i czerwoną fasolą

Sałatka z selerem konserwowym i czerwoną fasolą to super pomysł na smaczną i pyszną sałatkę, której przygotowanie zajmuje mniej niż 10 minut. Wystarczy ugotować jajka a w tym czasie odsączyć z zalewy warzywa, następnie połączyć jej z pokrojonymi jajkami i sosem i pyszna sałatka gotowa.



Sałatka z czerwoną fasolą i selerem konserwowym jest bardzo delikatna w smaku i pyszna. Idealnie sprawdzi się na każdą okazję, a szczególnie w przypadku niezapowiedzianych gości. Warto mieć w swojej szafce puszkę fasoli, kukurydzy czy słoik selera konserwowego. Z tych składników oraz jajek, które zazwyczaj każdy posiada w lodówce, można wyczarować tę pyszną sałatkę.

Sałatka z selerem konserwowym i czerwoną fasolą to również świetna sałatka do grilla. Fajnie komponuje się z grillowaną kiełbasą czy karkówką. Zapraszam do zapoznania się z przepisem! Smacznego!

SAŁATKA Z SELEREM KONSERWOWYM I CZERWONĄ FASOLĄ – PRZEPIS

Składniki

  • 1/2 puszki czerwonej fasoli
  • 1/2 puszku kukurydzy
  • 1 słoik selera konserwowego (320g)
  • 3 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz


Wykonanie

  • Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i pokroić w kosteczkę.
  • Czerwoną fasolę oraz kukurydzę odsączyć z zalewy, przepłukać pod zimną wodą i odsączyć za pomocą ręcznika papierowego.
  • Selera konserwowego odsączyć z zalewy. 
  • Jogurt naturalny wymieszać z majonezem, szczyptą soli i pieprzu.
  • Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać przygotowany sos i wymieszać.


Sałatka z selerem konserwowym i czerwoną fasolą przepis
Przepis na sałatkę z selerem konserwowym i czerwoną fasolą
Sałatka z czerwoną fasolą i selerem konserwowym
szybka sałatka z selerem konserwowym i czerwoną fasolą


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.2 / 5. Oddanych głosów: 237

Dodaj komentarz

dziewiętnaście − dziewiętnaście =