Ciasto przekładaniec w 15 minut

Ciasto przekładaniec w 15 minut

Ciasto w 15 minut, czy to możliwe? Jasne, że tak!

Ciasto przekładaniec to rewelacyjny deser, który można przygotować w dosłownie 15 minut. To warstwowe ciasto bez pieczenia nie wymaga skomplikowanych składników i zachwyca swoim smakiem każdego, kto go skosztuje.



Do przygotowania ciasta przekładaniec, potrzebujemy herbatników kakaowych, śmietanki kremówki, serka mascarpone, cukru pudru oraz dżemu z czarnej porzeczki. Wszystkie te składniki można zakupić w każdym sklepie. Dlatego też nie traćcie czasu, biegnijcie do sklepu po składniki i przygotujcie to pyszne ciasto przekładaniec dla swojej rodzinki.

CIASTO PRZEKŁADANIEC BEZ PIECZENIA W 15 MINUT

Składniki

  • ok. 60 herbatników ciemnych
  • 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki
  • 500 ml śmietanki kremówki 30%
  • 250 g serka mascarpone
  • 2 łyżki cukru pudru


Wykonanie

  • Śmietankę kremówkę przełożyć do misy miksera, dodać serek mascarpone oraz cukier puder. Całość razem ubić na puszystą masę. 
  • Blaszkę 24×24 cm wyłożyć papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Na spód ułożyć warstwę herbatników kakaowych. 
  • Na herbatnikach rozprowadzić połowę dżemu i przykryć drugą warstwą herbatników. Na nich wyłożyć połowę przygotowanej masy śmietankowej, następnie herbatniki, dżem, herbatniki, masa. 
  • Kilka herbatników pokruszyć i wyłożyć na wierzch ciasta. 
  • Gotowe ciasto wstawić do lodówki na całą noc.


przepis ciasto przekładaniec w 15 minut
ciasto przekładaniec bez pieczenia w 15 minut
ciasto przekładaniec w 15 minut przepis


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.9 / 5. Oddanych głosów: 66

Dodaj komentarz

8 − trzy =