Deser w Pucharku Maltikeks



Deser w pucharku maltikeks

Deser w pucharku to bardzo smaczna przekąska, którą można przygotować w mgnieniu oka. Pomysłów na domowe desery jest naprawdę mnóstwo. Można w dowolny sposób łączyć smaki i produkty, tworząc ciekawe, kolorowe desery, które są przepyszne.

Tym razem naszło mnie na deser z kuleczkami maltikeks, do którego wykonania zainspirowały mnie moje dzieciaki. Uwielbiają te czekoladowe kuleczki, dlatego też ten deser wprawił ich w zachwyt.

Deser w pucharku maltikeks smakuje obłędnie! Składa się z galaretki agrestowej z dodatkiem bananów, galaretki truskawkowej z truskawkami, czekoladowych kuleczek maltikeks oraz bitej śmietany. Całość w połączeniu ze sobą smakuje rewelacyjnie. Deser maltikeks jest orzeźwiający a zarazem słodki, galaretki przełamują słodki smak śmietanki i czekoladowych kuleczek.

Desery w pucharku zazwyczaj przygotowuję w sezonie letnim, kiedy na dworze panują upały i piękna pogoda. Taki deser, schłodzony w lodówce wówczas smakuje najlepiej. Czasem także serwuję takie smakołyki na różnego rodzaju domowych imprezach, urodzinach, imieninach i innych okazjach.

Zapraszam do zapoznania się z przepisem na pyszny deser maltikeks, który z pewnością zachwyci Wasze podniebienia.

PRZEPIS NA DESER MALTIKEKS



Składniki

  • 1 galaretka agrestowa
  • 2 banany
  • 1 galaretka truskawkowa
  • 200 g truskawek
  • garść kuleczek czekoladowych maltikeks
  • 1 opakowanie bitej śmietany (śnieżka)
  • 200 ml mleka

Wykonanie

  • Galaretkę agrestową przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pozostawić do przestygnięcia.
  • Banany pokroić w plasterki i umieścić w pucharkach. Zalać przestygniętą galaretką i wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
  • Galaretkę truskawkową rozpuścić zgodnie z instrukcją na opakowaniu, również pozostawić do przestygnięcia.
  • Truskawki obrać z szypułek, umyć i pokroić w kostkę.
  • Kiedy galaretka agrestowa będzie w pełni zastygnięta, umieścić na niej truskawki i zalać galaretką truskawkową. Całość wstawić do lodówki do stężenia.
  • Na stężałej galaretce umieścić kulki multikeks.
  • Bitą śmietanę przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Bitą śmietanę umieścić w pucharkach, a wierzch deserków udekorować kulkami czekoladowymi.




Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.