Domowy Andrut



Zamiast kupować go w sklepie, możemy przygotować w domu. O czym mowa? Oczywiście o andrucie! Domowy andrut jest o wiele smaczniejszy i zdrowszy niż te okupowane w sklepach.

Super smaczny i bardzo łatwy w przygotowaniu domowy andrut z masą kajmakową. Sama masa przygotowana jest z mleka masła i cukru, i taka właśnie smakuje najlepiej.

Andrut w tej wersji z pewnością wiele za Was kojarzy z czasów dzieciństwa. Wówczas nasze babcie czy mamy przygotowywały tradycyjny andrut z taką właśnie masą. Domowy andrut jest bardzo łatwy w przygotowaniu, a jego wykonanie zajmie Wam zaledwie kilkanaście minut.

Polecam pokusić się o jego przygotowanie w swoim domu, dzieciaki z pewnością będą zachwycone!

PRZEPIS NA DOMOWY ANDRUT

Składniki:

  • 3/4 szklanki mleka 2%
  • 3/4 szklanki cukru
  • 250 g masła
  • 1 opakowanie wafli
  • * można dodać 2 łyżki kakao


Przygotowanie:

  • Mleko wlewamy do rondelka, następnie dodajemy cukier i pokrojone w kostkę masło. Jeśli wybieracie opcję z kakaem, je też dodajemy do rondelka.
  • Całość gotujemy, mieszając, aby masa nam się nie przypaliła.
  • Kiedy masa zgęstnieje, zdejmujemy ją z palnika.
  • Ciepłą masą smarujemy wafle, przekładając jeden drugim.
  • Gotowego andruta zawinąć w papier i obciążyć deską. Odstawić w chłodne miejsce na min. godzinę.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

trzy + 19 =