Filet z kurczaka pod pierzynką

Filet z kurczaka pod pierzynką

Szukasz pomysłu na fileta z kurczaka? Mam dla Ciebie ciekawy pomysł na bardzo smacznego kurczaka pod pierzynką!



Filet z kurczaka pod pierzynką to propozycja na prosty i smaczny obiad dla całej rodziny. Mięso z dodatkiem farszu w postaci sera mozzarella i ogórków korniszonów komponuje się rewelacyjnie i zachwyci niejedno podniebienie. Co więcej, danie przygotowuje się naprawdę szybko, dlatego jest to świetna opcja na obiad w ciągu zabieganego tygodnia. Polecamy również sprawdzić nasz wcześniejszy przepis na fileta z kurczaka pod pieczarkową pierzynką, który również robi się szybko i smakuje wyśmienicie!

FILET Z KURCZAKA POD PIERZYNKĄ PRZEPIS

Składniki

  • 500 g fileta z kurczaka
  • 200 g sera mozzarella
  • 3-4 ogórki korniszony
  • 2 łyżki majonezu
  • przyprawa do kurczaka
  • czosnek granulowany
  • słodka papryka mielona
  • sól
  • pieprz
  • płatki chili (opcjonalnie)


Przygotowanie

1. Fileta z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Rozbijamy delikatnie tłuczkiem.

2. Mięso przyprawiamy z obu stron przyprawą do kurczaka, słodką papryką, czosnkiem granulowanym, solą oraz pieprzem.

3. Filety smażymy na odrobinie tłuszczu z obu stron na rumiano.

4. Ogórki oraz ser mozzarella ścieramy na tarce. Przekładamy do miski, dodajemy majonez i mieszamy do połączenia składników.

5. Przygotowany farsz wykładamy na mięso i patelnię przykrywamy pokrywką. Smażymy jeszcze chwilkę aż ser się rozpuści.

6. Opcjonalnie możemy posypać filety płatkami chili, jeśli lubicie trochę ostrzejsze smaki.



Filet z kurczaka pod pierzynką przepis
Przepis na fileta z kurczaka pod pierzynką


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.5 / 5. Oddanych głosów: 61

Dodaj komentarz

siedemnaście − jeden =