Jajka w sosie chrzanowym

Jajka w sosie chrzanowym przepis

Jajka w sosie chrzanowym to jedna z przekąsek, która powinna pojawić się na Wielkanocnym stole. Łączy w sobie tradycję, prostotę i wyjątkowy smak. Jajka w delikatnym, a jednocześnie wyrazistym sosie chrzanowym idealnie sprawdzą się również na inne okazje, od rodzinnych spotkań po kolację z przyjaciółmi.



Połączenie wyrazistego sosu na bazie jogurtu i majonezu z dodatkiem chrzanu, pieczarek marynowanych i ostrych ogórków konserwowych z delikatnymi jajkami to idealny pomysł. Przekąska jest niezwykle aromatyczna, a przy tym lekka.

Jajka w sosie chrzanowym to także idealna opcja dla osób, które szukają czegoś, co jest jednocześnie łatwe w przygotowaniu, a także eleganckie i pełne smaku. Dzięki swojej prostocie i dostępności składników, jajka w sosie chrzanowym to także doskonała przekąska dla każdego i na każdą okazję. Zapraszam na przepis! Czas na przygotowania jajek w sosie chrzanowym to zaledwie kilkanaście minut, a efekt końcowy z pewnością zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy!

JAJKA W SOSIE CHRZANOWYM – PRZEPIS

Składniki

  • 4 jajka
  • 10 pieczarek marynowanych
  • 10 mini ogórków konserwowych z chilli
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki tartego chrzanu ze słoiczka
  • kilka gałązek świeżego koperku
  • sól
  • pieprz


Wykonanie

  1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i przekroić na połówki.

  2. Pieczarki marynowane oraz ogórki konserwowe odsączyć z zalewy i pokroić, w drobną kosteczkę.

  3. Do miski przełożyć pokrojone warzywa, dodać majonez, jogurt naturalny, chrzan, szczyptę soli, pieprzu oraz posiekany koperek, wymieszać.

  4. Na półmisek przełożyć przygotowany sos chrzanowy a na nim poukładać jajka.


Jajka w sosie chrzanowym przepis
Przepis na jajka w sosie chrzanowym
Przepis na jajka w sosie chrzanowym
Przepis na jajka w sosie chrzanowym


Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 580

Dodaj komentarz

6 + dwa =