Łódeczki Śniadaniowe



Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Aby nasz dzień się miło rozpoczął powinno być syte, smaczne a dodatkowo musi także pięknie wyglądać.

W tym wpisie zaprezentuję Wam świetny pomysł na śniadanie – pyszne łódeczki śniadaniowe, składające się z parówek i jajek. Podawane są one w formie cudownych łódeczek, dzięki czemu smakują jeszcze lepiej.

PRZEPIS NA ŁÓDECZKI ŚNIADANIOWE

Składniki

  • 2 parówki 
  • 2 jajka 
  • pomidorki koktailowe
  • szczypiorek 
  • kiełki (u mnie rzodkiewki)   


Wykonanie

  • Patelnie rozgrzewamy, psykamy olejem w sprayu lub natłuszczamy oliwą.

  • Parówkę przecinamy wzdłuż, pozostawiając około 1 cm z jednego i drugiego boku. Parówkę rozszerzamy w miejscu nacięcia, delikatnie wbijamy wykałaczkę tak by powstał otwór.

  • Parówki z wykałaczką umieszczamy na patelni. Delikatnie wbijamy jajka. 

  • Patelnie przykrywamy pokrywką i smażymy do momentu ścięcia się jajek.

  • Doprawiamy pieprzem, solą, papryką. 

  • Przekładamy na talerz. Wyjmujemy wykałaczki. Podajemy z szczypiorkiem, pomidorkami, kiełkami oraz grillowanym pieczywem. 


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

szesnaście − dziewięć =