Mizeria z czerwoną cebulą i czosnkiem

Mizeria z czerwoną cebulą i czosnkiem to świetna alternatywa dla tradycyjnej mizerii z ogórków. Dodatek czerwonej cebuli, czosnki, soki z cytryny i cukru sprawia, że mizeria ma ciekawy i niepowtarzalny smak.



Taka mizeria z czerwoną cebulą idealnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu, a także świetnie podkreśli smak dań i przekąsek z grilla. Polecam Wam wypróbować taką wersję mizerii, bo jest naprawdę rewelacyjna. Zapraszam na przepis!

MIZERIA Z CZERWONĄ CEBULĄ I CZOSNKIEM – PRZEPIS


Liczba porcji: 3+ | Czas przygotowania: 10 minut | Poziom trudności: Łatwy

Składniki

  • 3 ogórki świeże
  • 1 czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • pęczek koperku
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  • Ogórka obrać i pokroić w plasterki.
  • Cebulę obrać i pokroić w piórka.
  • Koperek drobno posiekać.
  • Śmietanę wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.
  • Do miski przełożyć ogórki, cebulę, posiekany koperek oraz sos śmietanowy. Całość wymieszać.




Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.