Zapiekane bułki z piekarnika to idealny pomysł na śniadanie, kolację, a nawet ciepłą przekąskę. Tak przygotowane bułeczki nie tylko pięknie się prezentują, ale także smakują bardzo dobrze.
Zapiekane bułki z piekarnika
Przepis, który zaprezentuje Wam tym razem, z pewnością pozostanie w Waszych sercach na długi czas. Bułki zapiekane są bardzo chrupiące, a nadzienie nadaje im wyjątkowego smaku. Samo przygotowanie takich bułeczek z piekarnika zajmuje dosłownie kilka minut. Każda z nich jest warta poświęcenia, ponieważ bułeczki są wyśmienite.
Do przygotowania bułeczek z piekarnika potrzeba nam kilku prostych składników, które większość z Was z pewnością posiada w swojej kuchni. A są to między innymi bułki, jak wybrałam te o łódeczkowym kształcie, szynka, ser żółty, papryka, por i ogórek konserwowy oraz oczywiście jajka. Możecie również dodać inny, ulubiony składnik. Nafaszerowane bułeczki wstawia się do piekarnika i zapieka przez kilkanaście minut. Tak oto powstają chrupiące bułeczki zapiekane w piekarniku. Proste prawda? Zapraszam na przepis!
PRZEPIS NA NADZIEWANE BUŁKI Z PIEKARNIKA
Składniki
- 3 bułki
- 100 g szynki
- 100 g sera żółtego
- 1/3 papryki czerwonej
- kawałek pora
- 3 ogórki konserwowe
- 3 jajka
- sól
- pieprz
- pęczek szczypiorku
Wykonanie
- Szynkę, paprykę, ogórki kroimy w drobną kosteczkę.
- Pora kroimy w półkrążki, ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach.
- Wszystkie składniki umieszczamy w misce i wbijamy do nich 3 jajka.
- Kolejno całość doprawiamy solą oraz pieprzem.
- Bułki przekrawamy na dwie połówki, następnie z każdej z nich wydrążamy środek, tak by powstały tak zwane łódeczki.
- Bułki umieszczany na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Kolejno na każdy kawałek bułki wykładamy przygotowany farsz.
- Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez 15-20 minut.
- Na koniec posypujemy posiekanym szczypiorkiem.