Pączki kładzione z jabłkami

Pączki kładzione z jabłkami

Delikatne, puszyste i pyszne pączki kładzione z jabłkami. Doskonały przepis na tłusty czwartek i nie tylko. Te pączki kładzione łyżką są ekspresowe w przygotowaniu, ponieważ nie musimy czekać, aż ciasto wyrośnie. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki i można smażyć.



Dodatek jabłka w pączkach dodaje ich delikatności i słodyczy. Pączki smakują naprawdę świetnie i co najważniejsze czas ich przygotowania to dosłownie 10 minut! Chcecie się przekonać? Zapraszam na przepis!

PĄCZKI KŁADZIONE Z JABŁKAMI – PRZEPIS

Składniki

  • 200 g gęstego jogurtu naturalnego
  • 2 jajka (rozmiar L)
  • 200 g mąki pszennej tortowej
  • 2 większe jabłka
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru
  • szczypta soli
  • 1 łyżka octu


Wykonanie

  • Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 
  • Jajka wymieszać z jogurtem naturalnym, startymi na tarce jabłkami, cukrem i spirytusem. Dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Ponownie wymieszać. 
  • W dużym garnku rozgrzać olej. 
  • Łyżkę moczyć w oleju, następnie nabierać porcję ciasta i wykładać bezpośrednio na olej. Smażyć na rumiano z każdej strony. 
  • Pączki wykładać na deskę wyścieloną papierem do pieczenia. 
  • Przed podaniem posypać cukrem pudrem. 


Pączki kładzione z jabłkami przepis
Pączki kładzione łyżką z jabłkami
Szybkie pączki kładzione z jabłkami
Pączki kładzione z jabłkami


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.2 / 5. Oddanych głosów: 5

Dodaj komentarz

piętnaście − jedenaście =