Pasta imprezowa

Imprezowa pasta kanapkowa to świetny pomysł na szybkie i smaczne przekąski na domowe imprezy. Przepis, który zaprezentuję Wam poniżej, jest banalnie prosty, a połączenie składników wręcz idealne!



Pasta kanapkowa z suszonymi pomidorami, jajkiem i ogórkami konserwowymi smakuje naprawdę rewelacyjnie. Można zaserwować ją na świeżym pieczywie, na krakersach czy na grzankach. W każdej z tych wersji smakuje rewelacyjnie, bo już zdążyłam przetestować. Polecam i Wam wypróbować przepis, jestem pewna, że pasta imprezowa zachwyci Was i Waszych gości. Zapraszam na przepis!

PASTA IMPREZOWA – PRZEPIS

Liczba porcji: 2 | Czas przygotowania: 15 minut: Poziom trudności: Łatwy

Składniki

  • 3 jajka
  • 3 ogórki konserwowe
  • 5 pomidorów suszonych z oleju
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz


Wykonanie

  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • Pomidory suszone osuszamy za pomocą ręcznika papierowego i drobno siekamy.
  • Ogórki konserwowe kroimy w drobną kosteczkę.
  • Do miski przekładamy wszystkie składniki, dodajemy jogurt naturalny, szczyptę soli oraz pieprzu i dokładnie mieszamy.




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

osiemnaście − 13 =