Pasta jajeczna z porem

W ostatnim czasie bardzo polubiłam pasty kanapkowe. Na pewno to zauważyliście, ponieważ pojawiają się na moim blogu bardzo często. Uważam, że pasta kanapkowa to świetne smarowidło na kanapkę, które urozmaici każde śniadanie czy kolację.



Przepisów i pomysłów na pasty kanapkowe jest naprawdę mnóstwo. Polecam Wam szczególnie pasty:

Tym razem w naszym domu zagościła jajeczna pasta z porem z dodatkiem pięknie pachnącego świeżego ogórka i szczypiorku. Dzięki nim jest bardzo świeża i pełna witamin. Taka pasta kanapkowa będzie idealnym pomysłem na śniadanie, kolację, a nawet do pracy jaki dodatek do pieczywa. Pasta jest bardzo szybka w przygotowaniu, więc tym bardziej zachęcam Was do jej wykonania. Zapraszam na przepis!

JAJECZNA PASTA Z POREM – PRZEPIS


Liczba porcji: 3+ | Czas przygotowania: 10 minut | Poziom trudności: Łatwy

Składniki

  • 3 jajka
  • pęczek szczypiorku
  • 1/2 pora
  • 1 ogórek świeży
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki, i kroimy w kosteczkę. 
  • Ogórka obieramy i również kroimy w kostkę, pora w półkrążki.
  • Szczypiorek drobno siekamy.
  • Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dodajemy jogurt naturalny, pieprz oraz sól, mieszamy.




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

13 − 1 =