Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Masz w domu jajka? W kilka minut przygotujesz z nich wyśmienitą pastę jajeczną ze szczypiorkiem, która zachwyci każde podniebienie.

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem to świetny dodatek do kanapek. Robi się ją błyskawicznie i rewelacyjnie smakuje. Urozmaici śniadanie lub kolację.



Przepis na pastę jajeczną ze szczypiorkiem jest bardzo prosty i wymaga tylko kilku prostych składników, które każdy znajdzie w swojej kuchni. Pastę można podać na kromkach bagietki, grzankach czy krakersach. Jeśli będziecie mieć ochotę na jajeczny posiłek, to tym razem wybierzecie pastę, a nie jajecznicę.

PASTA JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM PRZEPIS

Składniki

  • 5 jajek
  • 2 łyżki majonezu
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz


Przygotowanie

1. Jajka gotujemy na twardo i odstawiamy do ostudzenia. Następnie obieramy z łupinek i ścieramy na tarce o dużych oczkach.

2. Szczypiorek drobno siekamy i dodajemy do jajek.

3. Na koniec dodajemy majonez i mieszamy. Przyprawiamy solą oraz pieprzem do smaku.

4. Tak przygotowaną pastę jajeczną ze szczypiorkiem podajemy na ulubionym pieczywie.



Pasta jajeczna ze szczypiorkiem przepis
Przepis na pastę jajeczną ze szczypiorkiem
Szybka pasta jajeczna ze szczypiorkiem


Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 413

Dodaj komentarz

20 − 9 =