Masz w domu jajka? W kilka minut przygotujesz z nich wyśmienitą pastę jajeczną ze szczypiorkiem, która zachwyci każde podniebienie.
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem to świetny dodatek do kanapek. Robi się ją błyskawicznie i rewelacyjnie smakuje. Urozmaici śniadanie lub kolację.
Przepis na pastę jajeczną ze szczypiorkiem jest bardzo prosty i wymaga tylko kilku prostych składników, które każdy znajdzie w swojej kuchni. Pastę można podać na kromkach bagietki, grzankach czy krakersach. Jeśli będziecie mieć ochotę na jajeczny posiłek, to tym razem wybierzecie pastę, a nie jajecznicę.
PASTA JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM PRZEPIS
Składniki
- 5 jajek
- 2 łyżki majonezu
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Jajka gotujemy na twardo i odstawiamy do ostudzenia. Następnie obieramy z łupinek i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
2. Szczypiorek drobno siekamy i dodajemy do jajek.
3. Na koniec dodajemy majonez i mieszamy. Przyprawiamy solą oraz pieprzem do smaku.
4. Tak przygotowaną pastę jajeczną ze szczypiorkiem podajemy na ulubionym pieczywie.