Pasta kanapkowa z 2 składników

Domowe pasty kanapkowe to świetne smarowidło i idealny dodatek do chleba. Można je przygotować z różnych produktów w przenajróżniejszych kompozycjach smakowych. Na moim blogu znajdziecie wiele ciekawych przepisów na pasty kanapkowe i gorąco zachęcam Was do ich wypróbowania.



Tym razem w naszym domu zagościła pasta kanapkowa z 2 składników. Do jej przygotowania potrzebujemy białej fasoli, suszonych pomidorów oraz oczywiście przypraw do smaku. Pasta jest banalnie prosta w przygotowaniu a bardzo smaczna i bogata w białko oraz witaminy. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do chleba oraz wspaniała baza do różnego rodzaju przekąsek. Zapraszam do zapoznania się z przepisem.

PASTA KANAPKOWA Z 2 SKŁADNIKÓW


Liczba porcji: 4 | Czas przygotowania: 5 minut | Poziom trudności: Łatwy

Składniki

  • 1 puszka białej fasoli
  • 8 suszonych pomidorów z oleju
  • sól
  • pieprz
  • szczypta chilli


Wykonanie

  • Fasolę odsączamy na sitku i opłukujemy wodą. Następnie osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. 
  • Pomidory suszone odsączamy z oleju. 
  • Do miski przekładamy fasolę, suszone pomidory, sól, pieprz oraz szczyptę chilli. Całość blendujemy na gładką masę.
  • Gotową pastę serwujemy ze świeżym pieczywem. 




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

1 × 1 =