Lubisz pasty kanapkowe i szukasz ciekawych połączeń smakowych? Pasta kanapkowa z wędzonym łososiem z pewnością spełni Twoje oczekiwania.
Do przygotowania tej pasty do chleba wystarczy tylko kilka prostych i łatwo dostępnych składników oraz pięć minut wolnego czasu. Dzięki temu można ją zrobić w każdej chwili i cieszyć się jej niesamowitym smakiem. Pasta kanapkowa z wędzonym łososiem sprawdzi się także jako nadzienie do tortilli czy jajek.
PASTA KANAPKOWA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM PRZEPIS
Składniki
- 100 g wędzonego łososia
- 150 g serka śmietankowego
- 3 łyżki posiekanego koperku
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Do miseczki przełożyć ser śmietankowy.
2. Wędzonego łososia pokroić na małe kawałeczki i dodać do sera.
3. Na koniec dodać koperek, jogurt naturalny oraz doprawić solą oraz pieprzem. Całość delikatnie wymieszać do połączenia składników.