Pełna pysznych składników, idealna na kanapki pasta rzodkiewkowa. Bardzo szybka i łatwa w przygotowaniu a z jej dodatkiem tradycyjne kanapki będą smakować dużo lepiej.
Domowa pasta rzodkiewkowa jest przepyszna, a co najważniejsze można ją przygotować w 10 minut. Do przygotowania pasty potrzebować będziemy oczywiście rzodkiewki, jajek, żółtego sera, szczypiorku oraz odrobiny majonezu i jogurtu. Gorąco zachęcam Was do wypróbowania przepisu, bo pasta jest rewelacyjna.
PASTA RZODKIEWKOWA – PRZEPIS
Liczba porcji: 2+ | Czas przygotowania: 10 minut | Poziom trudności: Łatwy
Składniki
- 100 g żółtego sera
- pęczek rzodkiewki
- 3 jajka
- pęczek szczypiorku
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
- Rzodkiewkę oraz żółty ser również ścieramy na tarce. Rzodkiewka po starciu może puścić wodę, więc delikatnie ją odciskamy.
- Szczypiorek drobno siekamy.
- Do miski przekładamy jajka, rzodkiewkę, szczypiorek, ser, majonez oraz jogurt. Całość mieszamy i doprawiamy wedle uznania solą oraz pieprzem.