Pasta rzodkiewkowa

Pasta rzodkiewkowa

Pełna pysznych składników, idealna na kanapki pasta rzodkiewkowa. Bardzo szybka i łatwa w przygotowaniu a z jej dodatkiem tradycyjne kanapki będą smakować dużo lepiej.



Domowa pasta rzodkiewkowa jest przepyszna, a co najważniejsze można ją przygotować w 10 minut. Do przygotowania pasty potrzebować będziemy oczywiście rzodkiewki, jajek, żółtego sera, szczypiorku oraz odrobiny majonezu i jogurtu. Gorąco zachęcam Was do wypróbowania przepisu, bo pasta jest rewelacyjna.

PASTA RZODKIEWKOWA – PRZEPIS


Liczba porcji: 2+ | Czas przygotowania: 10 minut | Poziom trudności: Łatwy

Składniki

  • 100 g żółtego sera
  • pęczek rzodkiewki
  • 3 jajka
  • pęczek szczypiorku
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • Rzodkiewkę oraz żółty ser również ścieramy na tarce. Rzodkiewka po starciu może puścić wodę, więc delikatnie ją odciskamy. 
  • Szczypiorek drobno siekamy.
  • Do miski przekładamy jajka, rzodkiewkę, szczypiorek, ser, majonez oraz jogurt. Całość mieszamy i doprawiamy wedle uznania solą oraz pieprzem. 


Pasta rzodkiewkowa przepis
Pasta rzodkiewkowa przepis


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

sześć − trzy =