Pasta z suszonych pomidorów i fasoli

Pasta z suszonych pomidorów i fasoli

Pasta z fasoli i suszonych pomidorów to świetne smarowidło na kanapki. Tak przygotowana pasta kanapkowa najlepiej smakuje, kiedy chwilkę poleży w lodówce, wówczas smaki się przygryzają i wtedy jest najpyszniejsza.



Przepis na pastę z czerwonej fasoli i suszonych pomidorów jest banalnie prosty. Do jej przygotowania potrzeba 2 głównych składników, czerwonej fasoli oraz suszonych pomidorów. Pasta jest przepyszna, pożywna i zdrowa. Zapraszam na przepis!

PRZEPIS NA PASTĘ Z SUSZONYCH POMIDORÓW I FASOLI

Składniki

  • 400 g czerwonej fasoli z puszki
  • 5-6 suszonych pomidorów z zalewy
  • 1 łyżka oleju z suszonych pomidorów
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz


Wykonanie

  • Czerwoną fasolę odsączyć z zalewy. Przełożyć do miski, dodać suszone pomidory, olej, przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę słodką, sól pieprz. Całość zblendować na gładką masę.
  • Gotową pastę wstawić do lodówki na kilka godzin by smaki się przegryzły.


Pasta z suszonych pomidorów i fasoli przepis
Przepis na pastę z suszonych pomidorów i fasoli
Pasta z fasoli i suszonych pomidorów


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

10 − cztery =