Roladki pod pierzynką

Roladki pod pierzynką

Roladki pod pierzynką to super smaczna przekąska, którą musicie wypróbować. Idealnie sprawdzi się na domowe imprezy, rodzinne spotkania i inne tego typu okazje. 



Roladki pod pierzynką przygotowane są z pastą z tuńczyka, na bazie serka Almette. Dodałam do niej ogórki konserwowe, cebulkę oraz żółtka jajek. Białka zostawiłam do przygotowania pierzynki. Całość prezentuje się bardzo ciekawie a co najważniejsze swietnie smakuje. Wypróbujcie sami, zapraszam na przepis!

ROLADKI POD PIERZYNKĄ – PRZEPIS

Składniki

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 mała cebula czerwona
  • 3 ogórki konserwowe
  • 2 jajka
  • 1 opakowanie serka śmietankowego typu Almette
  • sól
  • pieprz
  • 1 tortilla


Wykonanie

  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i oddzielamy białka od żółtek.
  • Cebulę oraz ogórki konserwowe kroimy w drobną kosteczkę.
  • Tuńczyka odsączamy z zalewy.
  • Do miski przekładamy 2/3 serka, dodajemy pokrojone ogórki, cebulę oraz starte na tarce żółtka. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku i mieszamy.
  • Na placek tortilli nakładamy przygotowaną pastę i zwijamy ciasno w roladę. Całość zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do lodówki na 20 minut.
  • W międzyczasie białka jajek ścieramy na tarce.
  • Tortillę wyjmujemy z lodówki, rozwijamy i smarujemy pozostałym serkiem. Następnie obtaczamy w białkach jajek. Obtoczoną tortillę kroimy na 2-3 centymetrowe roladki.


Roladki pod pierzynką
Roladki pod pierzynką


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

dwanaście − 7 =