Makaron ryżowy ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Makaron ryżowy ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Makaron ryżowy ze szpinakiem i suszonymi pomidorami to świetny pomysł na szybki i smaczny obiad. To danie jest naprawdę przepyszne i łatwe w wykonaniu!



Składniki do przygotowania tego pysznego dania nie są wyszukane i dostępne są praktycznie w każdym sklepie. To właśnie prostota jest największą zaletą tego dania. Smaki idealnie się ze sobą komponują i wzajemnie uzupełniają. Makaron jest miękki i jedwabisty, a sos aksamitny i kremowy. Jeśli tak jak ja uwielbiacie dania z makaronem, to serdecznie polecam wypróbować ten przepis.

MAKARON RYŻOWY ZE SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI

Składniki

  • 150 g makaronu ryżowego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 8 suszonych pomidorów z zalewy
  • 2 duże garści świeżego szpinaku
  • 100 g sera pleśniowego
  • 150 g śmietany do zup 18%
  • sól
  • pieprz


Przygotowanie

  • Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na odrobinie tłuszczu.
  • Następnie dodać drobno posiekany czosnek.
  • Pomidory odsączyć z zalewy, pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić na patelnię. Chwile smażyć.
  • Kolejno dodać świeży szpinak i smażyć do czasu aż zwiędnie.
  • Ser pleśniowy pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię.
  • Wlać śmietanę, przyprawić solą i pieprzem i wymieszać.
  • Na koniec dodać ugotowany makaron i całość delikatnie wymieszać do połączenia składników.


Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Makaron ze szpinakiem


Poniżej mamy dla was jeszcze krótki filmik, w którym zobaczycie jak krok po kroku przygotować makaron ryżowy ze szpinakiem i suszonymi pomidorami.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

dziesięć − sześć =