Ryż preparowany w czekoladzie

Po skosztowaniu tego smakołyku z pewnością będziecie chcieli podzielić się przepisem ze swoimi znajomymi. Ryż preparowany w czekoladzie jest nieziemsko smaczny, ale także bardzo łatwy do zrobienia.



Taki deser z ryżu preparowanego to idealna przekąska w ciągu dnia, ale także świetny dodatek do ulubionej kawy. Uwaga! Jedzenie różu preparowanego w czekoladzie bardzo wciąga, zanim się obejrzycie, zostaną po nim tylko miłe wspomnienia. Zapraszam na przepis!

RYŻ PREPAROWANY W CZEKOLADZIE – PRZEPIS

Składniki

Blacha 10×25

Masa jasna

  • 50 g ryżu preparowanego
  • 30 g masła 
  • 120 g białej czekolady białej

Masa ciemna:

  • 100 g ryżu
  • 60 g masła 
  • 240 g białej czekolady mleczne lub deserowej 


Wykonanie

  • W garnku umieszczamy masło, białą czekoladę. Całość podgrzewamy do rozpuszczenia i połączenia. Dodajemy ryż preparowany i mieszamy.
  • Gotową masę umieszczamy w keksówce wyścielonej papierem. Mocno dociskamy i wyrównujemy, wstawiamy do lodówki.
  • Tak samo postępujemy z drugą masę.  Wykładamy na lekko stężałą białą masę.
  • Całość wstawiamy do lodówki na ok. 2-3 godziny.




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 2

Dodaj komentarz

5 − 5 =