Sałatka z tuńczykiem i marchewką

Tym razem pyszna sałatka z tuńczykiem i marchewką. Idealna na kolację, posiłek do pracy, a nawet na obiad. Będzie także świetnym pomysłem na święta czy inne nadarzające się w ciągu roku okazje.



Połączenia tuńczyka z marchewką oraz pozostałymi składnikami smakuje naprawdę świetnie. Sałatka przygotowana jest na bazie jogurtu naturalnego z odrobiną majonezu, przez co jest delikatniejsza i lżejsza.

Sałatka z marchewką i tuńczykiem jest bardzo prosta do zrobienia, a składniki niezbędne do jej przygotowania zakupicie w każdym sklepie. Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu!

SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I MARCHEWKĄ – PRZEPIS

Składniki

  • 4 jajka
  • 2 marchewki
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 1 słoik selera konserwowego
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 mały por
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz


Wykonanie

  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i ścieramy na tarce o dużych oczkach. 
  • Marchewkę gotujemy na miękko, odstawiamy do przestygnięcia, obieramy i kroimy w kosteczkę. Ja gotowałam 20 minut, jednak czas gotowania należy dobrać do wielkości marchewki. 
  • Kukurydzę, tuńczyka oraz fasolę odsączamy z zalewy. 
  • Selera konserwowego odciskamy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki. 
  • Pora kroimy w półplasterki.
  • Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym, solą oraz pieprzem.
  • Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy przygotowany sos, mieszamy. 




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

4 × pięć =