Surówka z Białej Kapusty



Surówka z białej kapusty z dodatkiem marchewki i ogórka to idealna surówka do obiadu. Jest bardzo smaczna, lekka i łatwa do zrobienia. Dodatek cukru sprawia, że surówka ma lekko słodki smak, a kwaśne warzywa przełamują jej słodycz.

Surówka z białej kapusty jest bardzo szybka w przygotowaniu. Najwięcej czasu zajmuje oczekiwanie na to, aby kapusta zmięknie po jej zasoleniu, resztę można przygotować w mgnieniu oka. Marchewka oraz koperek sprawiają, ze surówka jest kolorowa i pięknie prezentuje się na talerzu. Dodatkowo dzięki warzywom, zawiera ona wiele witamin, w które powinniśmy wzbogacać swoją codzienną dietę.

Zapraszam serdecznie do zapoznania się z moim przepisem na pyszną surówkę do obiadu, która urozmaici każdy obiad.

PRZEPIS NA SURÓWKĘ Z BIAŁEJ KAPUSTY



Składniki

  • 0,5 główki białej kapusty
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1 jabłko
  • 3 ogórki kiszone
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżeczki cukru
  • sól
  • pieprz
  • pęczek koperku

Przygotowanie

  • Kapustę zetrzeć na szatkownicy i posypać solą. Odstawić na kilkanaście minut, aby puściła wodę. Odcisnąć.
  • Marchewkę i ogórka zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w kosteczkę.
  • Odciśniętą kapustę, marchewkę, ogórka i cebulę umieścić w miseczce, dodać cukier oliwę i posiekany koperek.
  • Całość wymieszać i doprawić solą i pieprzem do smaku.




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

1 komentarz

Dodaj komentarz

20 − siedemnaście =