Surówka z Żółtej Papryki



Surówka z żółtej papryki

Surówka to obowiązkowy dodatek do każdego obiadu. Nie tylko dopełnia ona smak każdej potrawy, ale jest także bardzo zdrowa i bogata w wiele cennych witamin. Domowe surówki ożywiają nasze talerze, dlatego też warto przygotowywać je w swoich domach.

Przepisów na domowe surówki do obiadu jest naprawdę mnóstwo. Bardzo popularna jest surówka Colesław, surówka z czerwonej kapusty a także surówka z gruszki. Te surówki pojawiają się w moim domu bardzo często. Tym razem postanowiłam przygotować nieco inną surówkę i padło na surówkę z żółtej papryki. 

Surówka z żółtej papryki jest bardzo chrupka i kolorowa. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do każdego obiadu. Jest bardzo smaczna, delikatna, wręcz idealna. Jestem pewna, że posmakuje każdemu z Was. 

PRZEPIS NA SURÓWKĘ Z ŻÓŁTEJ PAPRYKI



Składniki

  • 1/2 małej główki młodej kapusty
  • 1 duża papryka żółta
  • 1 czerwona cebula
  • 1 marchewka
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka oleju

Wykonanie

  • Kapustę drobno poszatkować.
  • Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  • Paprykę pokroić w kosteczkę.
  • Cebulę czerwoną pokroić w piórka.
  • Warzywa wymieszać, dodać cukier i sól i odstawić na 20 minut. 
  • Następnie dodać sok z cytryny, olej i pieprz. 




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

szesnaście − 11 =