Surówka z Czerwonej Kapusty



Surówka z czerwonej kapusty to idealny dodatek do obiadu. Świetnie pasuje do tradycyjnych schabowych, mielonych czy kurczaka pod pieczarkową pierzynką.

Surówka z czerwonej kapusty gości w naszym domu bardzo często. Zazwyczaj, kiedy przygotowuję danie mięsne, staram się wzbogacić je pyszną surówkę.

Surówka z czerwonej kapusty smakuje także dzieciom, dlatego tym bardziej zachęcam Was do jej przygotowania. Jest to idealny sposób na przemycenie warzyw, a tym samym witamin w pysznym daniu z dodatkiem surówki. W swoim składzie zawiera ona oczywiście czerwoną kapustę, marchewkę, jabłko oraz pora, czyli same witaminki.

Przepis na surówkę z czerwonej kapusty, który Wam zaprezentuję, jest bardzo łatwy, a surówka bardzo smaczna. Jestem pewna, że dopełni swoim smakiem każde danie obiadowe. Bo ja nie wyobrażam sobie obiadu bez surówki, a Wy?

Zapraszam serdecznie do zapoznania się z moim przepisem na surówkę z czerwonej kapusty. Jest bardzo szybka, łatwa i smaczna. Polecam ją każdemu z Was.

PRZEPIS NA SURÓWKĘ Z CZERWONEJ KAPUSTY



Składniki

  • 400 g czerwonej kapusty
  • 2 marchewki
  • 1 duże jabłko
  • 1/2 pora
  • 1-2 łyżka majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  • Kapustę poszatkować, zasolić i odstawić na 20-30 minut by zmiękła.
  • Marchewkę oraz jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • Pora pokroić w półplasterki.
  • Do kapusty dodać jabłko, marchewkę, pora oraz jogurt naturalny z dodatkiem majonezu. Całość wymieszać i doprawić do smaku pieprzem.




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

7 + dziewiętnaście =