Ciasto Kinder Country bez pieczenia to bardzo smaczna przekąska, którą pokochają wszyscy miłośnicy tego typu łakoci. Ogromną zaletą tego ciasta jest fakt, że nie dość, że jest proste w przygotowaniu, to na dodatek zajmuje bardzo mało czasu.
Jeśli macie niezapowiedzianych gości, lub po prostu nachodzi Was ochota na coś słodkiego, ciasto kinder country będzie idealnym wyborem.
W tym wpisie znajdziecie przepis na pyszne ciasto kinder country, które możecie przygotować bez użycia piekarnika w bardzo krótkim czasie. Jeśli nie lubicie piec, lub nie macie do tego daru, to ciasto z pewnością Wam wyjdzie.
Zapraszamy do zapoznania się z poniższym przepisem i wypróbowania tego ciasta.
PRZEPIS NA CIASTO KINDER COUNTRY
Składniki:
- 350 ml schłodzonej śmietanki 30%
- 250 g serka mascarpone
- duże opakowanie herbatników ok. 200g
- 2 białe czekolady
- 2 mleczne czekolady
- 3 szklanki płatków Nestle Cheerios Honey + garść na wierzch
Przygotowanie:
- Białe czekolady roztopić w kąpieli wodnej, a następnie ostudzić. 200 ml śmietany 30% ubić.
- Dodać serek mascarpone, całość zmiksować na wolnych obrotach dolewając pomału ostudzoną białą czekoladę.
- Wsypać 3 szklanki płatków i wymieszać.
- W kąpieli wodnej roztopić czekolady mleczne, a następnie je ostudzić. Resztę śmietany (150 ml) ubić na sztywno.
- Powoli miksując dodawać mleczną czekoladę.
- Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć herbatniki, wlać jasną masę.
- Ponownie wyłożyć herbatnikami.
- Wylać masę ciemną. Wierzch posypać garścią płatków.
- Placek wstawić do lodówki na ok. 1,5 h.
na blaszce o jakich wymiarach zrobiono ciasto? 🙂
24×24 cm