Ciasto widelcem mieszane z jabłkami

Ciasto widelcem mieszane z jabłkami

Ciasto widelcem mieszane z jabłkami to szybki i smaczny wypiek, który idealnie sprawdzi się na każdą okazję. Dzięki prostocie i łatwości przygotowania nawet osoby, które nie mają doświadczenia w pieczeniu, z powodzeniem mogą przygotować ten wypiek. Ciasto z jabłkami można przygotować w dosłownie 10 minut, więc idealnie sprawdzi się w przypadku niezapowiedzianych gości, lub kiedy najdzie nas ochota na coś słodkiego.



Miękkie, puszyste ciasto z delikatnymi kawałkami jabłek to połączenie, które zawsze smakuje wyśmienicie. Wystarczy kilka prostych składników i 10 minut, by stworzyć prawdziwie aromatyczną przyjemność dla podniebienia. Zapraszam do zapoznania się z przepisem!

CIASTO WIDELCEM MIESZANE Z JABŁKAMI – PRZEPIS

Składniki

  • 4 jajka rozmiar L
  • 1 szklanka oleju
  • 1 szklanka kefiru
  • 3 szklanki mąki pszennej (480g)
  • 160 g cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3-4 jabłka


Wykonanie

  • Do miski wbić jajka, dodać kefir olej oraz cukier. Całość przemieszać do połączenia. Należy pamiętać, by wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej. 

  • Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia, wymieszać. 

  • Do mokrych składników wsypać suche i przemieszać.

  • Blaszkę 24×24 cm wyścielić papierem do pieczenia i przełożyć do niej ciasto. 

  • Jabłka obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Ułożyć na wierzch ciasta.

  • Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 55-60 minut. 


Ciasto widelcem mieszane z jabłkami przepis
Przepis na ciasto widelcem mieszane z jabłkami
ciasto widelcem mieszane z jabłkami


Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 572

Dodaj komentarz

dwa × cztery =