Domowe bułki do hamburgerów

Domowe bułki do hamburgerów


Domowe bułki do hamburgerów

Chyba każdy z nas lubi hamburgery. Z pewnością zgodzicie się ze stwierdzeniem, że te przygotowane w domu smakują najlepiej. Samodzielnie przygotowane mięso, warzywne dodatki i pieczona bułka to idealne składniki na domowe hamburgery. Tym razem skupimy się na samej bułce do hamburgera, pokażę Wam jak w łatwy sposób upiec domowe bułki do hamburgerów. Przepis jest bardzo szybki, składa się z prostych składników, które z pewnością większość z Was posiada w swoim domu.

Bułki do hamburgerów z tego przepisu wychodzą mięciutkie, puszyste i długo zachowują swoją świeżość. Idealnie sprawdzą się jako bułki hamburgerowe, ale także świetnie smakują z dodatkiem masła, ulubionej szynki i innych dodatków. Te domowe bułki do hamburgerów smakują o wiele lepiej, niż te, które kupujemy w sieciówkach.

Zapraszam do zapoznania się z przepisem na domowe bułki do hamburgerów. Idealne na hamburgery, ale mogą także zastąpić tradycyjne bułki śniadaniowe. Koniecznie musicie wypróbować ten przepis.

PRZEPIS NA DOMOWE BUŁKI DO HAMBURGERÓW



Składniki

  • 500 g mąki pszennej
  • 7 g drożdży instant
  • 250 ml ciepłego mleka
  • 1 jajko
  • 2 łyżki płynnego masła
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru

Dodatkowo

  • jajko
  • sezam

Wykonanie

  • Do mleka wsypać drożdże oraz cukier, zamieszać i odstawić na kilka minut.
  • Wszystkie składniki umieścić w misce i zagnieść ciasto. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około godzinkę.
  • Ciasto umieścić na stolnicy. Podzielić na 8 części. Każdą uformować w kuleczkę, posmarować jajkiem oraz posypać sezamem. Bułeczki odstawić na 20 minut do wyrośnięcia.
  • Piec w nagrzanym piekarniku w 180 stopni przez 15-18 minut.


bułki do hamburgerów
bułki na hamburgery
bułki na hamburgery przepis


Bułki na hamburgery

Z pewnością wiele z Was, tak jak ja kupowało bułki do hamburgerów w marketach. Są mięciutkie, pulchne i smaczne. Niestety Jenak nafaszerowane chemią i konserwantami. Idealną alternatywą dla sklepowych bułek będą domowe bułki na hamburgery, które możecie przygotować sami. Bułki z przepis, który Wam załączyłam, są bardzo proste w przygotowaniu, delikatne, puszyste i smaczne. Idealnie sprawdzą się do tradycyjnych hamburgerów. Ale można je także wykorzystać w inny sposób.

Jak zrobić bułki do hamburgerów?


Wiele osób zastanawia się jak zrobić bułki do hamburgerów? Zabierając się za przygotowania, często myślimy, że upieczenie takich bułek jest czasochłonne, po czym finalnie sięgamy po gotowce. Nic bardziej mylnego. Ten przepis na bułki do hamburgerów jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Po jego wypróbowaniu już nigdy niesięgnięcie po gotowce.



Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

czternaście + 14 =