FIT Makaron z Kurczakiem Bazylią i Warzywami



Makaron z kurczakiem to świetny pomysł na sycący obiad, a także smaczny posiłek do pracy czy na uczelnię.

Składniki (na 2 porcje):

  • Filet z kurczaka 300 – 400 g
  • Świeża bazylia 50 g
  • Cebula 1 szt.
  • Czosnek 2 ząbki
  • Serek topiony Goldessa Soft Cheese Light z Lidla 150 g
  • Makaron 150 g-200 g
  • Papryka żółta 1/2 sztuki
  • Oliwki 50 g
  • Kukurydza 1/3 opakowania
  • Winiary pomysł na „Makaron z sosem z zielonymi warzywami” 1/2 opakowania


Przygotowanie:

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją. Kurczaka kroimy na grubą kostkę, przyprawiamy ziołami oraz przyprawą do kurczaka. Dusimy na wodzie w patelni razem z cebulką i czosnkiem.

Gdy wszytko ładnie się zarumieni, dodajemy bazylię, kukurydze, paprykę, oliwki. W 125 ml wody rozpuszczamy „pomysł na”, dodajemy serek topiony i blendujemy. Przelewamy do warzyw i kurczaka na patelni. Gotujemy kilka minut.

Gotowym sosem polewamy makaron.



Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

5 × 1 =