Makaron z kurczakiem to świetny pomysł na sycący obiad, a także smaczny posiłek do pracy czy na uczelnię.
Składniki (na 2 porcje):
- Filet z kurczaka 300 – 400 g
- Świeża bazylia 50 g
- Cebula 1 szt.
- Czosnek 2 ząbki
- Serek topiony Goldessa Soft Cheese Light z Lidla 150 g
- Makaron 150 g-200 g
- Papryka żółta 1/2 sztuki
- Oliwki 50 g
- Kukurydza 1/3 opakowania
- Winiary pomysł na „Makaron z sosem z zielonymi warzywami” 1/2 opakowania
Przygotowanie:
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją. Kurczaka kroimy na grubą kostkę, przyprawiamy ziołami oraz przyprawą do kurczaka. Dusimy na wodzie w patelni razem z cebulką i czosnkiem.
Gdy wszytko ładnie się zarumieni, dodajemy bazylię, kukurydze, paprykę, oliwki. W 125 ml wody rozpuszczamy „pomysł na”, dodajemy serek topiony i blendujemy. Przelewamy do warzyw i kurczaka na patelni. Gotujemy kilka minut.
Gotowym sosem polewamy makaron.