Gnocchi ze szpinakiem

Gnocchi ze szpinakiem to bardzo prosty i smaczny sposób na domowy obiad. Swoim wyglądem przypominają nasze polskie kopytka, które większość z nas uwielbia.



Przygotowując ten przepis, zależało mi na tym, by całe danie było bardzo szybkie w przygotowaniu, dlatego też postawiła na gotowe gnocchi, które możecie zakupić w praktycznie każdy markecie. Mając gotowe gnocchi, całe danie jesteśmy w stanie przygotować w 15 minut.

Do przygotowania gnocchi ze szpinakiem potrzebujemy oczywiście szpinaku, mozzarelli, pomidorków koktajlowych oraz śmietany. Te wszystkie składniki w połączeniu ze sobą tworzą pyszne danie obiadowe, które z pewnością Wam posmakuje. Idealnie sprawdzi się dla osób zabieganych, które nie mają czasu na przesiadywanie w kuchni, a chcą zjeść coś ciepłego i sycącego.

PRZEPIS NA GNOCCHI ZE SZPINAKIEM

Składniki

  • 250 g gnocchi
  • 2 garście szpinaku
  • 100 ml śmietany 18%
  • 100 g sera mozzarella
  • 15 pomidorków koktajlowych
  • sól
  • pieprz


Wykonanie

  • Na rozgrzaną patelnię wykładamy gnocchi, podsmażamy do momentu, aż zacznie się rumienić.
  • Następnie dodajemy dwie garście szpinaku. Całość dusimy do momentu, aż szpinak zmniejszy swoją objętość.
  • Do szpinaku i gnocchi wlewamy śmietanę, a następnie całość doprawiamy solą oraz pieprzem.
  • Ser mozzarella kroimy w kosteczkę i przekładamy na patelnię.
  • Pomidorki koktajlowe przekrawamy na połówki, również wykładamy na patelnię. Całość dusimy przez 2-3 minuty.




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 3.5 / 5. Oddanych głosów: 22

Dodaj komentarz

osiemnaście − 3 =