Tym razem mam dla Was coś innego i mniej popularnego, pyszną i banalną przekąskę czyli jajeczne hot-dogi. Brzmi dosyć niespotykanie i nieoczywiście, ale smakuje fenomenalnie.
Hot-dogi jajeczne to idealny pomysł na smaczne śniadanie, obiad, czy też kolację. Mogą także posłużyć jako smaczna przekąska serwowana na ciepło. Pyszne nadzienie w postaci jajecznicy z dodatkiem uduszonej cebulki, szynki, a także sera żółtego z pewnością zachwyci Wasze podniebienia.
Jajeczne hot-dogi smakują naprawdę rewelacyjnie. Koniecznie musicie wypróbować tego przepis. Już po jednym kęsie z pewnością poprosicie o więcej.
PRZEPIS NA JAJECZNE HOT-DOGI
Składniki
- 4 bułki z dziurką do hot-dogów
- 3 jajka
- 100 g szynki
- 100 g sera żółtego
- 1 mała cebula
- sól
- pieprz
Przygotowanie
- Cebulę pokroić w kosteczkę, podsmażyć na maśle.
- Szynkę pokroić w kosteczkę i dodać do duszącej się cebulki.
- Jajka roztrzepać widelcem, doprawić solą i pieprzem, przelać na patelnię i smażyć do ścięcia.
- Do gotowej jajecznicy dodać starty na tarce ser żółty.
- Gotowy farsz jajeczny nałożyć łyżeczką do bułek.
- Przygotowane hot-dogi wstawić do opiekacza na ok. 5 minut, bądź do piekarnika.