Jajeczne Hot-Dogi



Tym razem mam dla Was coś innego i mniej popularnego, pyszną i banalną przekąskę czyli jajeczne hot-dogi. Brzmi dosyć niespotykanie i nieoczywiście, ale smakuje fenomenalnie.

Hot-dogi jajeczne to idealny pomysł na smaczne śniadanie, obiad, czy też kolację. Mogą także posłużyć jako smaczna przekąska serwowana na ciepło. Pyszne nadzienie w postaci jajecznicy z dodatkiem uduszonej cebulki, szynki, a także sera żółtego z pewnością zachwyci Wasze podniebienia.

Jajeczne hot-dogi smakują naprawdę rewelacyjnie. Koniecznie musicie wypróbować tego przepis. Już po jednym kęsie z pewnością poprosicie o więcej.

PRZEPIS NA JAJECZNE HOT-DOGI



Składniki

  • 4 bułki z dziurką do hot-dogów
  • 3 jajka
  • 100 g szynki
  • 100 g sera żółtego
  • 1 mała cebula
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  • Cebulę pokroić w kosteczkę, podsmażyć na maśle.
  • Szynkę pokroić w kosteczkę i dodać do duszącej się cebulki.
  • Jajka roztrzepać widelcem, doprawić solą i pieprzem, przelać na patelnię i smażyć do ścięcia.
  • Do gotowej jajecznicy dodać starty na tarce ser żółty.
  • Gotowy farsz jajeczny nałożyć łyżeczką do bułek.
  • Przygotowane hot-dogi wstawić do opiekacza na ok. 5 minut, bądź do piekarnika.




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

trzy × dwa =