Kurczak majonezowo-ketchupowy

Kurczak majonezowo-ketchupowy

Kurczak zapiekany w ketchupie i majonezie to świetny pomysł na smaczny i szybki obiad. Jedyne, co trzeba zrobić, by przygotować to danie, to pokroić cebulkę, ułożyć ją w naczyniu, następnie wyłożyć pokrojonego kurczaka oraz wymieszany z ketchupem majonez. Całość wstawiamy do piekarnika na 40 minut i danie gotowe. Brzmi bardzo prosto prawda? A jak smakuje!



Gorąco zachęcam Was do przygotowania kurczaka zapiekanego w ketchupie i majonezie, ponieważ smakuje obłędnie! Mięso jest bardzo aromatyczne i soczyste. Świetnie smakuje w towarzystwie ziemniaków czy frytek i ulubionej surówki.

KURCZKA MAJONEZOWO-KETCHUPOWY – PRZEPIS

Składniki

  • 500 g fileta z kurczaka
  • 5 łyżek ketchupu
  • 5 łyżek majonezu
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  • Cebulę kroimy w talarki i wykładamy na dno naczynia żaroodpornego.
  • Fileta z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek i kroimy na mniejsze kawałki. Następnie układamy na cebulcem umieszczonej w naczyniu. 
  • Majonez z ketchupem mieszamy, doprawiamy solą oraz pieprzem. Tak przygotowany sos wykładamy na kurczaka. 
  • Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 40 minut. 


Kurczak majonezowo-ketchupowy
Kurczak majonezowo-ketchupowy


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.