Kurczak Pod Jajeczną Pierzynką



Zastanawiacie się co przygotować na obiad? To dobrze trafiliście! W tym wpisie zaprezentuję Wam ciekawy przepis na kurczaka pod jajeczną pierzynką. Mięso jest bardzo smaczne i soczyste a pierzynka składająca się z jajka, pomidora, mozarelli i cebuli dodaje mu ciekawego aromatu.

Kurczak pod jajeczną pierzynką to idealny pomysł na obiad dla całej rodziny. Świetnie smakuje z dodatkiem ziemniaków, frytek, kaszy i ryżu. Całość warto uzupełnić o pyszną surówkę, która podkreśli cudowny i delikatny smak tego dania.

Jeśli macie ochotę na nowe przepisy na ciekawe i pomysłowe dania obiadowe, koniecznie zerknijcie do zakładki „DANIA GŁÓWNE”, znajdziecie tam dużo więcej smacznych przepisów, które z pewnością urozmaicą Wasze codzienne menu.

PRZEPIS NA KURCZAKA POD JAJECZNĄ PIERZYNKĄ



Składniki

  • 500 g fileta z kurczaka
  • łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki majonezu
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • pomidor
  • dwa jajka
  • kulka mozzarelli

Przygotowanie

  • Pierś z kurczaka delikatnie rozbijamy. Przyprawiamy z obu stron pieprzem, solą, papryką słodką, przyprawą do kurczaka.
  • Jajka gotujemy na twardo. Ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w kosteczkę. Ząbek czosnku przeciskamy przez praskę. Pomidora kroimy w kostkę.
  • Mozzarellę ścieramy na tarce.
  • Musztardę, majonez, cebulę, czosnek, pomidora, jajka umieszczamy w miejsce i dokładnie mieszamy. Doprawiamy pieprzem i solą.
  • Na blaszce do pieczenia umieszczamy papier i kładziemy pierś z kurczaka. Na piersi umieszczamy naszą pierzynkę. Całość przykrywamy mozzarelle. Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 20 min w 200°, grzanie góra – dół.




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

1 komentarz

Dodaj komentarz

dwadzieścia + 15 =