W dzisiejszych czasach większość z nas żyje w biegu, co niestety skutkuje tym, że mamy bardzo mało czasu dla rodziny i bliskich.
Zazwyczaj nawet posiłki zjadamy w pośpiechu, przez co bardzo mało rodzin zjada wszystkie posiłki przy wspólnym stole. Ważne jest to, aby chociaż jeden posiłek w ciągu dnia spożywać w domu z rodziną.
Najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia jest obiad i to właśnie on powinien być spożywany wspólnie z najbliższymi. Chwile spędzane z rodziną podczas spożywania smacznego dania i wspólnych rozmów są bezcenne. Sama po sobie wiem, że wspólnie spożywane posiłki zbliżają rodzinę i wzmacniają więzi.
Zazwyczaj podczas przygotowywania posiłku dla całej rodziny staram się zaserwować coś, co będzie smakowało każdemu. Zależy mi na tym, aby chwile, podczas jedzenia przy wspólnym stole przywoływały miłe wspomnienia, oraz zostawały w pamięci na dłużej.
Idealnym sposobem na wzmocnienie rodzinnych więzi będzie smaczny obiad. Tym razem postanowiłam przygotować coś pysznego – postawiłam na kurczaka w sosie z czarnej fasoli z czosnkiem z dodatkiem ryżu.
Danie to jest bardzo łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne. Całe danie przygotowywaliśmy wspólnie z rodziną, co było dla nas świetną zabawą.
Cudownego aromatu i smaku potrawie którą przygotowywaliśmy nadały sosy Lee Kum Kee. Dzięki nim w 5 prostych krokach można wyczarować smaczny posiłek dla całej rodziny, który smakuje wyśmienicie.
PRZEPIS NA KURCZAKA W SOSIE Z CZARNEJ FASOLI Z CZOSNKIEM
Składniki
- 500 g fileta z kurczaka
- 200 g mieszanki chińskiej
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka miodu
- 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
Sposób przygotowania
1. Pokrojonego w kostkę kurczaka marynować w sosie sojowym z dodatkiem soku z cytryny i miodu przez około godzinę.
2. Kurczaka udusić na patelni na łyżce oliwy do uzyskania złocistego koloru.
3. Dodać mieszankę chińską i dusić przez około 5 minut.
4. Dodać sos z czarnej fasoli z czosnkiem i gotować jeszcze około 3-4 minuty.
5. Danie serwować z ryżem
Mniam mniam!!