Makaron z Tofu, Fetą i Szpinakiem



Dzisiaj coś dla odmiany czyli makaron z tofu. To bardzo aromatyczna i wyrazista w smaku propozycja na obiad. Szeroka gama składników i przypraw nadaje temu daniu niepowtarzalny i wyjątkowy smak. 

Tofu świetnie komponuje się z makaronem a dodatek sosu sojowego sprawia, że jego smak będzie bardzo ciekawy.

Macie ochotę na makaron z tofu z naszego przepisu? Jeśli tak, koniecznie wypróbujcie poniższy przepis i wykonajcie go na obiad w swoim domu. 



PRZEPIS NA MAKARON Z TOFU

Składniki na 2 porcje

  • 160 g ulubionego makaronu
  • 2 garści świeżego szpinaku
  • 100 g mrożonego szpinaku
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 2 pomidory
  • 100 g sera feta
  • kostka tofu wędzonego – 180 g
  • sos sojowy
  • 2 ząbki czosnku
  • przyprawy

Przygotowanie:

  • Paprykę kroimy w paseczki, pomidory w kosteczkę i dusimy na patelni razem ze szpinakiem, ząbkiem czosnku.
  • Przyprawimy pieprzem, solą, majerankiem, bazylią, papryką.
  • Gdy woda odparuje, dodajmy ser feta pokrojony w kostkę i dusimy jeszcze ok. 5 minut.


  • Tofu kroimy w kostkę i smażymy na łyżce oliwy razem z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, pierzem, solą, bazylią. Smażymy do momentu, aż tofu ładnie się zarumieni.
  • Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją.
  • Makaron wykładamy na talerz, następnie układamy nasz sos i tofu. Polewamy łyżeczką sosu sojowego.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

jedenaście − osiem =